10 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

Σεπτέμβριος 10, 2015
Πολλοί μας ρωτάτε, στη θέα ενός βραχιολιού επιβίωσης τι ακριβώς είναι αυτό, διότι δεν περιέχει σαφείς οδηγίες, τι μπορείτε να κάνετε με αυτό και που θα σας χρησιμεύσει!
Ακριβώς αυτό θα σας πούμε, με ποιον τρόπο δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βραχιόλι επιβίωσης και πως αυτό μπορεί τελικά να είναι σωτήριο για την επιβίωσή σας!
Ξεκινώντας να πούμε πως το βραχιόλι επιβίωσης είναι αρκετά μικρό, μπορείτε να το φοράτε συνέχεια και είναι κατασκευασμένο από αρτάνη, ένα σχοινί το οποίο χρησιμοποιείται και στα αλεξίπτωτα. Το μήκος του κυμαίνεται από 2,4 έως 6 μέτρα.

 

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους 10 τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσεται το βραχιόλι επιβίωσης:

Νο. 1

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχοινί του βραχιολιού για να φτιάξετε ένα βασικό καταφύγιο για να προστατευτείτε από τις καιρικές συνθήκες και να κοιμηθείτε τη νύχτα. Ένα λιτό καταφύγιο μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας κλαδιά, φύλλα, κορμούς, μουσαμάδες ή οποιοδήποτε άλλο υλικό. Απλά δέστε με το σχοινί έναν βαρύ κορμό οριζόντια σε δύο δέντρα για να χρησιμεύσει ως ραχοκοκκαλιά και βάλτε κλαδιά και κορμούς για να καλύψετε τη στέγη.

survival bracelet 2

 

Νο. 2

Αμέσως μετά το καταφύγιο στην ιεραρχία των ανθρώπινων αναγκών είναι η τροφή. Μπορείτε χρησιμοποιώντας το σχοινί να φτιάξετε ένα τεχνητό καλάμι ψαρέματος. Βάζοντας ένα αγκίστρι ή τεχνητό γαντζάκι στην άκρη του σχοινιού και λίγο δόλωμα π.χ. σκουλήκι που μπορείτε να βρείτε σκάβωντας στο υγρό χώμα.

Νο. 3

Φτιάξτε μία παγίδα για ζώα. Εάν δεν καταφέρετε να πιάσετε ψάρια, φτιάξτε μία αυτοσχέδια θηλιά για ζώα με τη βοήθεια του σχοινιού. Δέστε το ένα άκρο του κορδονιού σε ένα κλαδί και κάντε μία θηλιά στο άλλο άκρο. Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην αφήσετε αρκετά χαλαρή τη θηλιά για να σφίξει καλά όταν πιάσει το ζώο. Στηρίξτε τη θηλιά σε ένα κομμάτι ξύλο το οποίο καλύτερα μπίξτε το στο έδαφος.

Νο. 4

Στη φύση μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρούς τραυματισμούς, εγκοπές, μώλωπες, κοψίματα. Το σχοινί του βραχιολιού μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην απώλεια αίματος. Μπορείτε να δέσετε πάνω και κάτω από την πληγή με σχοινί ώστε να περιορίσετε την απώλεια αίματος.

Tourniquet PSF

Νο. 5

Για να αποφύγετε να χαθείτε στο δάσος, χρησιμοποιήστε κομμάτια του σχοινιού για να σηματοδοτήσετε την πορεία σας δένοντάς το γύρω από κλαδιά σε εμφανή σημεία. Ή ακόμη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξοπλίσετε το μονοπάτι σας με κουδούνια ώστε να ξέρετε αν κάποιος το ακολουθεί.

Νο. 6

Σίγουρα, ένα βραχιόλι επιβίωσης μπορεί να κάνει πολλά αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Εάν σχεδιάζετε να πάτε ένα ταξίδι στη φύση πρέπει να φέρετε και κάποια εργαλεία. Παρ' όλα αυτά μία λεπτή κλωστή του κορδονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κλωστή για να μπαλώσετε και να ράψετε τυχόν σκισμένα ρούχα ή τσάντα.

Νο. 7

Στην άγρια φύση εκεί έξω σίγουρα θα χρειαστείτε ένα όπλο. Ορισμένα βραχιόλια επιβίωσης διαθέτουν επάνω ένα μικρό μαχαίρι το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε κρέας ή ως όπλο για να αμυνθείτε απέναντι σε κάποιο ζώο.

Νο. 8

Το ότι βρίσκεστε στην άγρια φύση δεν σημαίνει πως πρέπει να παραλείπετε την προσωπική υγιεινή σας. Προβήματα στα ούλα συνδέονται με καρδιακές παθήσεις σύμφωνα με γιατρούς. Έτσι βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος μπορούν να αποκρούσουν στεφανιαία προβλήματα. Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα ούλα μπορούν να μεταφερθούν στην καρδιά προκαλώντας προβλήματα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν μία κλωστή μόνο από το βραχιόλι ως οδοντικό νήμα, μπορείτε να καθαρίσετε τα δόντια και τα ούλα σας.

Νο. 9

Ώρα να αντικαταστήσετε τα χαλασμένα κορδόνια σας. Πολύ σημαντική ενέργεια ειδικά αν εμφανιστεί μπροστά σας ένα μεγαλόσωμο ζώο όπως μία αρκούδα. Απλά τρέξετε! Και σίγουρα θα σας χρειαστούν καλά δεμένα παπούτσια!

Νο. 10

Μπορείτε να ανάψετε μία φωτιά. Η συγκεκριμένη ενέργεια απαιτεί σίγουρα πρακτική για να το πετύχετε. Θα χρειαστείτε λίγο σχοινί, ίσα για να σχηματίζει ένα μικρό τόξο, ένα μικρό ξυλάκι, ένα ξυλάκι που να σχηματίζει V (μπορείτε να το σκαλίσετε), μία πέτρα και λίγα ξερά χόρτα. Μετακινήστε το τόξο πέρα δώθε ώστε να δημιουργηθεί τριβή ανάμεσα στην πέτρα και το ξύλο.